Välkommen till Krama - unika & personliga barnkläder!

Varma kramar är en blogg där du finner unika och personliga barnkläder av märket Krama. Det är jag som designar och sedan syr eller stickar kläderna. För att göra dem unika har jag valt att bara skapa ett eller ett fåtal av varje plagg och för att dessutom sätta en personlig prägel på dem så smyckas många plagg med bokstäver eller andra fina detaljer.

Varma kramar, Therese

måndag 31 maj 2010

Min lilla Kramatjej!




Hoppas att alla mammor hade en mysig dag igår! Själv hade jag en jättehärlig dag där jag blev uppvaktad med fina blommor och presentkort av min lilla Elsa!
Varma Kramar, Therese

torsdag 27 maj 2010

Ett par nya klänningar!












Ett par nya sommarklänningar har det också blivit.

Den översta klänningens liv är vändsytt i ett vackert beige- och vitblommigt bomullstyg på utsidan och ett vitblommigt bomullstyg på insidan. Klänningens kjol är i samma tyg som livets insida och kjolens kant nedtill är i samma tyg som livets utsida. Klänningen är smyckad med en liten söt virkad blomma där en pärla utgör blommans mitt.

Den rosa klänningen har precis som den vita ett vändsytt liv där fodret utgörs av ett vitblommigt bomullstyg. Livets utsida och klänningens kjol är i ett fint rosablommigt bomullstyg. Kanten nedtill på kjolen är i samma tyg som livets foder och är dessutom prydd med en ljuvlig naturvit spets. Även denna klänning är smyckad med den virkade lilla blomman där en pärla utgör dess mitt.

Klänningarna har en relativt lång användningsperiod då de till en början kan användas som en klänning och med tiden barnet växer kan de användas som tunika ihop med byxor eller leggings.

Båda klänningarna är till försäljnig så maila om du är intresserad av någon av dessa eller något liknande!

Ha en skön kväll!
Varma kramar, Therese


Beige och vitblommig klänning med virkad blomma, storlek: 80/86 Pris: 499:-
Rosablommig klänning med naturvit spets och virkad blomma storlek: 80/86 Pris: 499:-

Väst och byxshorts!










Här kommer ett tufft litet set bestående av väst och byxshorts.

Västen är vändsydd i ett lite kraftigare röd- och vitrutigt tyg på utsidan och med ett vitt bomullstyg som foder. Västen är smyckad med tre marinvita knappar samt med en liten marin- och vitrandig ficka. Västen är urfin över såväl en vit liten skjorta som över en piké eller T-shirt. Västen är tuff till byxshortsen men också till Jeans eller jeansshorts!

Shortsbyxan är sydd i samma vit- och rödrutiga tyg som västen. Resoren består av en mjuk rödd mudd och rumpan är prydd med en liten ficka i samma tyg som fickan på västen.
Ett mysigt litet set som kan användas ihop eller var för sig.

Setet är till försäljning så maila om du är intresserad av detta eller något liknande!

Varma kramar, Therese
Vit- och rödrutig väst st 80 Pris: 325:-
Vit- och rödrutiga byxshorts st 80 Pris 299:-

onsdag 26 maj 2010

Ny chef!

I måndags började jag jobba igen efter ett och ett halvt års föräldraledighet. Må tro att det känns konstigt! Ja, jag gissar att ni är många som vet precis vad jag menar... På ett sätt känns det som om det var igår man lämnade jobbet och på ett annat som evigheter sedan. Min lilla chef, Elsa här hemma har tillåtit mig att designa mönster lite då och då och när hon sovit har hon även tillåtit mig att sy en del. Min nya chef tror jag dock inte skulle uppskatta att jag började rita mönster under förmiddagsmötet eller plocka fram symaskinen under lunchen... Detta gör som ni förstår att det blir svårare för mig att genomföra beställningar med kort varsel, men jag hoppas att ni kan ha lite framförhållning och att ni har överseende med lite längre leveranstider under en tid framöver!

Jag har en del kläder som ligger näst intill klara, dessa kommer färdigställas under helgen så snart får ni se lite nytt!

Ta hand om er kära vänner!

Varma kramar, Therese

onsdag 19 maj 2010

Tävling!

Tänkte bara tipsa om att ni kan tävla om finfina hadgjorda priser på bloggen jordgubbar med mjölk: http://jordgubbarmedmjolk.blogspot.com/ Priserna kommer från VarUnik, en webbutik där det i inom ett par veckor även kommer att säljas KRAMAkläder!!

torsdag 13 maj 2010

Tänk vad tiden går...













Idag har jag rensat och sorterat lite bland vår dotters urvuxna kläder och hittade då en del av det som jag sydde innan vår lilla prinsessa kom till världen. Det är bara att konstatera att tiden går fort, otroligt fort! Trots att det bara är drygt ett år sedan har jag otroligt svårt för att minnas att lilla Elsa har varit så liten... Kände bara för att dela med mig lite av några bilder på de små kläderna och på vår lilla Elsa under hennes första veckor i livet! Ha en härlig helg!!!
Varma kramar, Therese

Nu finns Krama-kläder på Sally Bazar!

För ett antal månader sedan var jag inne hos Linda i hennes mysiga lilla butik Sally Bazar på Ånäsvägen i Göteborg för att handla tyg. När vi hade stått och pratat en stund vid disken berättade Linda att hon gärna tar in produkter i små upplagor från mindre företag och verksamheter i sin butik. Hon visade mig en tom stång och sa; här skulle jag vilja ha lite barnkläder hängandes framöver. Jag berättade då om Krama och Linda erbjöd sig direkt att sälja mina kläder i sin butik! Åååå vad kul kände jag och tänkte att inom ett par veckor skulle mina kläder hänga på den där stången inne på Sally Bazar. Så blev det dock inte riktigt, tiden har bara sprungit iväg, men nu äntligen har jag levererat lite kläder till butiken!

Vill du se mina kläder live eller köpa fina inredningsprylar så besök Sally Bazar på Ånäsvägen 20 (nära Redbergsplatsen) i Göteborg! Ett stort tack till Linda!

Varma kramar, Therese!

tisdag 11 maj 2010

Sommarbyxor!
















Är det inte underbart att sommaren snart är här? Även om solen skiner utanför fönstret kan det dock vara lite svårt att förstå när dagens termometer endast visar 9,4 grader... Men hoppet är det sista som överger en!

Här kommer lite sommarnytt till de små - bomullsshorts i härliga sommarfärger.

Tjejshortsen är alla sydda i samma modell med en rynkad resår i midjan samt volang vid benslutet. I rumpan är de prydda med en liten ficka eller blomma. Pojkshortsen är sydda i samma modell men här har jag, av förklarliga skäl, skippat volangen och den rynkade midjan. En röd muddväv fick istället bli linning och en liten "stjärnig" ficka fick pryda rumpan. Liksom mitt tjat om matchning återkommer jag ofta till att jag gillar barnkläder som har en lång användningstid. Shortsen tycker jag med fördel kan användas under en lång tid då de till en början kan användas som en trekvartsbyxa och när barnet blir lite större som shorts. Resåren och mudden i midjan är mjuka och därmed mycket tänjbar.

Shortsen är till försäljning så maila om du är intresserad av dessa eller något liknande!
Varma kramar, Therese

Ljusturkosa medaljongshorts med rosa volang och ficka i
storlek 80 Pris: 345:-
Röd- och vitblommiga shorts med vit volang och ficka i
storlek 74 Pris: 345:-
Rosa och vit prickiga shorts med vit- och rosablommig volang samt blomma i
storlek 80 Pris: 345:-
Blå- och vitrandiga shorts med "stjärnig ficka" i
storlek 80 Pris: 325:-